Види декорування. Що мати на увазі

На ринку оздоблюючих матеріалів представлені різні види декорування, серед яких необхідно обрати той, що підійде саме під вашу оселю. Наша компанія пропонує вам на вибір текстуровані основи 15 видів. У такому різноманітті навіть досвідчений дизайнер інтер'єрів може розгубитися. Однак тут треба бути дуже уважним, адже саме ці текстури дозволяють зробити зображення довершеним, а ваше приміщення – унікальним. Завдяки ним вам не треба шукати різні натуральні матеріали для оздоблення або купляти дорогі витвори мистецтва – достатньо лише правильно обрати текстуру для фотошпалер.

Етапи вибору текстури для зображення

А щоб вам легше було зорієнтуватися, ми умовно поділили всі наші текстури на 2 великі групи: легкий рельєф і виражений рельєф. Для початку вам потрібно вибрати зображення, а потім відповісти на декілька запитань: наскільки яскравий малюнок вам потрібен, матовий чи глянцевий, з яскраво вираженою текстурою або гладенький, безшовний або стики може бути видно? Пам'ятайте, що яскравість відображення фарб і видимість стиків на майбутніх фотошпалерах залежить від обраної текстури.

Легкий рельєф

Декоративна штукатурка

Популярна текстура, що імітує розпис прямо на стіні. Вона досить універсальна, добре передає сюжети різноманітних тематик і вписується майже у будь-який сучасний стиль інтер'єру. Тому якщо не знаєте, яку текстуру обрати – сміливо обирайте її і влучите точно в ціль.

Холст

Текстура з легким тисненням, що імітує художній холст. Характеризується спокійними і насиченими тонами, а найважливіше - забезпечує майже непомітний шов при стиковці полотен. Вона надзвичайно цікава, відмінно вписується як у класичний, так і в скандинавський стиль інтер'єру.

Пісок

Дрібна і шорстка на дотик текстура, тому кольори на ній набувають м'яких, пастельних відтінків. Якщо вас турбує думка про те, що фотошпалери будуть занадто яскравими для вашого інтер'єру - сміливо обирайте її. Наприклад, текстура «пісок» добре вписується в стиль інтер'єру модерн.

Крупний пісок

Рівномірна матова текстура, що добре передає елементи архітектурних споруд (шорсткість кам'яної кладки, бруківки, асфальту, цегли). Найбільш естетично виглядає у стилі лофт та інших сучасних стилях інтер'єру.

Іней

Текстура, що нагадує іней чи акварельний папір. Складається з дрібних ворсинок, тому зображення на ній виходить матовим. Ця текстура - ідеальний вибір, якщо ви віддаєте перевагу спокійним відтінкам в інтер'єрі.

Живопис

Текстура, що імітує розпис олією. Вона чудово підходить для мистецьких і дизайнерских зображень, підкреслюючи мальовничі картини. Але пам'ятайте, що вона здатна надати незвичного вигляду майже будь-якому зображенню у класичному стилі інтер'єру.

Льон

Текстура, що імітує натуральну тканину з льону. Вона добре поєднується з деревом, грубим текстилем, бамбуковими шпалерами. Ідеально підходить для зображень квітав та рослин, етно-тематики та легко вписується у такі стилі дизайну, як авангард, арт-деко, японський стиль.

Гладь

Практично гладка текстура з помірним глянцевим блиском. На ній, на відміну від інших текстур для фотошпалер, при оклеюванні на стіну чи стелю може бути помітний стик між полотнами. Тому гладь добре підходить для панорамних зображень або іншого сюжету, що складається лише з одного полотна.

Виражений рельєф

Штукатурка

Неоднорідна і досить помітна текстура, яка ідеально підходить для зображень витворів мистецтва, старовинних фресок, вінтажних фото, адже вона чудово зберігає глибину кольорів.

Кора дерева

Текстура з рельєфом, що імітує кору дерева. Ідеально поєднується із фоновими зображеннями дерева. Навіть найпростіший візерунок завдяки цій текстурі заграє новими барвами.

Черепиця

Незвичайна текстура, завдяки якій будь-яке зображення черепиці, цегли із розділу набуде свого неповторного стилю! Вона добре поєднується зі стилем лофт, авангард, арт-деко.

Корал

Досить помітна текстура, що імітує малюнок коралового рифу. Вона підійде для фонових малюнків та абстракцій. Ідеальна для зображень з коралами, пляжем.

Соломка

Текстура з яскраво вираженим тисненням, що імітує натуральний матеріал. Добре вписується в етно-стиль, стиль кантрі, скандинавський стиль в інтер'єрі. Для цієї текстури підходять етно-малюнки та фонові зображення.

Мармурова крихта

Шорстка на дотик, з рівномірним тисненням, добре розсіює світло при застосуванні торцьового освітлення. Ця текстура чудово підкреслює особливості архітектурних елементів, такі як кам’яна або цегляна кладка, асфальт, бруківка тощо.

Геометричний орнамент

Текстура з глибоким тисненням, що ідеально підходить для стилю мінімалізм. Зображення техніки, автомобілів та абстрактні малюнки набувають індивідуальності завдяки ній.

Кінцевий штрих!

Обирайте текстуру фотошпалер, враховуючи стиль приміщення, а також орієнтуючись на ті варіанти текстур, які підходять під ваше зображення. Якщо раптом виникнуть сумніви - обов'язково проконсультуйтеся стосовно вибору текстури з нашими досвідченими менеджерами. Вони точно знають, яка основа підійде саме вам, довіртеся професіоналам.