Квіти в інтер'єрі - значення і символи

Прикрашаючи свою оселю квітами в інтер’єрі, ми, як правило, занадто часто звертаємося до модних тенденцій і досить рідко – до власних відчуттів. Хоча саме нам жити у кімнаті, яку ми оздоблюємо. Тому в першу чергу там має бути комфортно і затишно. А для цього треба чітко знати, які значення та символи несе в собі та чи інша квітка в інтер’єрі.

Трішки про квіти, які не в’януть

Прикрашати кімнату квітами можна по-різному: букетом свіжих квітів, засушених, картинами із зображенням квітів або штучними рослинами. Ми пропонуємо вам обрати максимально практичний варіант – оздобити приміщення фотошпалерами. Індивідуальність забезпечена, адже кожний малюнок з каталогу зображень виготовляється за вашими розмірами. Розмаїття текстурованих основ дає можливість підкреслити особливості кожного зображення. До того ж такі матеріали дуже практичні, стійки до ультрафіолету та води, тому будуть радувати вас так довго, як ви забажаєте.

Фотошпалери з квітами користуються таким же попитом, як і зображення архітектури та перспектив. Вони підійдуть для будь-якої кімнати у вашій квартирі. Квіти вносять у приміщення позитивну енергетику живої природи, приємні для ока і квітнуть цілий рік. Але яку саме квітку підібрати для спальні, а які зображення придбати для вітальні чи ванної?

Значення та символи квітів у наших предків

Прекрасний світ квітів здавна слугував предметом зацікавлення з боку багатьох народів. Квітами прикрашали урочисті події в житті, свій дім і навіть самих себе. Кожна квітка для наших предків мала своє особливе значення, яке не втратило своєї актуальності до сих пір. Наприклад, давні римляни асоціювали лілію з розкішшю і багатством, а давні єгиптяни прикрашали ліліями тіла покійних молодих дівчат. Три лілії на старому королівському гербі для французів втілювали співчуття, милосердя і правосуддя.

Кохання, пристрасть, вишуканість

Малюнки з трояндою користуються величезним попитом. Відтінок троянди впливає на значення, яке внесуть зображення у вашу квартиру. Червона троянда – це пристрасть і кохання, біла - ніжність, чистота, жовта троянда - радість, щастя, а кремова - елегантність, гармонія, постійність.

Тюльпан - емблема Голандії - символізує гармонійне і чисте кохання. Фотошпалерами з тюльпанами модно прикрашати спальню і вітальню, при цьому колір тюльпанів може бути будь-яким. Забудьте, що жовті тюльпани передвіщають розлуку – навпаки, дуже гарні квіти.

Гербера - символ таємниці, флірту, оптимізму. Зображення з герберою чудово підходять для приміщень, призначених для флірту і невимушеного спілкування.

Малюнки з орхідеєю найчастіше за все використовуються у східних стилях інтер'єру (японському, китайському). У Китаї орхідея означає дитинство, а у нас - ніжність, вишуканість, витончене кохання. Орхідея ідеальна для оселі закоханої пари.

Молодість, цнотливість, романтичність

Ромашка символізує юність, романтичність і цнотливість. Недарма саме на ромашці гадають «Кохає - не кохає». Фотошпалери з ромашками гарно будуть виглядати у вітальні або спальні молодої дівчини.

Пролісок - надія, молодість і свіжість. Зображення з пролісками у спальні молодої дівчини, передпокої і ванній - ідеальне інтер'єрне рішення.

Малюнки з маком - символ молодості, уяви, мрійливості та прагнення до задоволення. Вітальня - місце, де проходять дружні зустрічі та обмін позитивними емоціями, які мак провокує.

Декор з білою лілією символізує чистоту і цнотливість. Лілія у ванній, вітальні або на кухні - ідеальний варіант, адже інші народи її потрактовують по-різному.

Смиренність, наполегливість, завзяття

Зображення з нарцисом символізують смиренність і невзаємне кохання. Такі фотошпалери гарно поклеїти в офісі, ванній або передпокої, тобто на нейтральній території.

Квітка магнолії внесе у ваш дім нотки наполегливості, благородства, завзятості. Якій кімнаті необхідні ці якості - там і розміщайте цей декор.

Мудрість, відродження, довголіття

Квітка лотосу внесе у ваш дім мудрість, довголіття і щастя. Малюнки з лотосом у ванній, спальні, вітальні будуть виглядати найбільш гармонійно.

Ірис - емблема Франції - внесе у квартиру віру, надію, мудрість. Найбільш потрібні ці якості у вітальні, де збирається вся родина.

Зображення з крокусом символізують відродження і свіжість почуттів, тому підійдуть для спальні немолодої пари, вітальні чи кухні.

Кульбаба - символ щастя, радості, вірності і відданості. Фотошпалери з кульбабами внесуть добру енергетику у будь-яке приміщення, адже щастя і радість потрібні усюди.

Придбати декор з улюбленою квіткою - це лише півсправи, важливо знайти місце, де вона ідеально впишеться енергетично. Фотошпалери з квітами повністю екологічні і нешкідливі для здоров'я, тому що виготовляються на професійних німецьких основах. Величезний каталог зображень, професійні менеджери і дизайнери допоможуть придбати якісні матеріали для оздоблення за найліпшими цінами!